Bidrag

Styrelsen budgeterar inför varje år en pott, som efter säsongen fördelas till de som är berättigade till detta bidrag. Nedan beskrivs bland annat de maximala belopp som kan komma att utbetalas till varje individ efter årets säsong, detta för att kunna göra en rättvis fördelning. Till grund för alla ersättningar ligger att man deltager i klubbens aktiviteter för att få in pengar till verksamheten. Den aktive eller anhörig skall vara behjälplig vid klubbens arrangemang(Borlänge Tour, Dalaserie tävling, Klubbtävlingar ungdomsträningar eller liknande). Det åligger den sökande att se till att detta uppfylls. Bedömningen görs av styrelsen, varför det är viktigt att aktiviteter registreras i ansökan.

Logibidrag
11år och uppåt. max 160kr/dygn. Inga kvitton behövs.
För veterancyklister, HD30 och äldre betalas ersättning endast vid mästerskap och cuptävlingar (SWE-cup mtb, lvg, cx).
För Nybörjare, Sport & Motionsåkare betalas inga logibidrag.

Resebidrag
11år och uppåt max 5kr/mil. För att räkna ut antalet mil, använd denna http://kartor.eniro.se/query?what=route
Max 60 mil t.o.r för enskild tävling. Utom vid SM, då ersättning betalas för hela avståndet.
För Nybörjare, Sport & Motionsåkare betalas inga reseersättningar.

Resebidrag vid utbildning

Om av styrelsen beviljat kursdeltagande kräver resa ersätter klubben den fr.o.m 2015 med max 15:-/mil.

Lägerbidrag
För att få lägerbidrag måste du ansöka om detta till styrelsen innan du åker på läger, och helst innan februari och årsmöte där budgeten beslutas. Styrelsen beslutar efter säsongen vilka som får ta del av budgeterat lägerbidrag. För att få ersättning måste kvitton bifogas.

Maxbelopp (per kalenderår):
10-16 år (tävlingsklass), 2000 kr

17år -U23 4000 kr

Elit om aktuell för landslagsuppdrag 4000 kr

Velodromcykling

Klubben ersätter licenserade cyklister med 20% av tränings avgiften (max 600 kr) vid velodromcykling mot uppvisande av kvitto.

Utbildingsavgift ersätts ej.

Klädbidrag

Nybörjare och ungdommar (tom. 16 år), ungdomsledare och de med tävlingslicens kan söka bidrag med 100 kr/ byxa och 100 kr/ tröja dock max 1 tröja/byxa per år. Dessa bidrag söker/erhålls i slutet av året tillsammans med logi, resebidragen.

Stipendie

Styrelsen kan till enskild cyklist besluta om stipendie, se flik Stipendier i vänster kant .

Du som har anspråk på någon av ovanstående ersättningar måste lämna in ansökan och kvitton senast 15 november till kassören för att styrelsen skall besluta om belopp innan utbetalning, som då sker under december. För sent inlämnade ansökningar behandlas i mån av tid. Tävlingsverksamhet som infaller efter 15 nov överförs till kommande års ansökan.

Använd mall för bidrag.

Undantag från ovan beslutas av styrelsen.

Uppdaterad: 2017-01-28 12:05
Skribent: Stickan Eriksson/Magnus Burman