Hoppa till sidans innehåll

Reflexbana

09 SEP 2010 13:34
En riktigt rolig nyhet ramlade ner i min maillåda här om dagen. En sann MTB entusiast hade själv lagt en Reflexbana i anslutning till vårt "Tjärnavarv" och meddelade att den nu var körklar, se beskrivning.
Så ladda lampor och kör.....
  • Uppdaterad: 22 MAR 2015 15:14

Reflexbanan är uppmärkt med vita små reflexer som syns väldigt tydligt om man lyser på dem med en pannlampa och själva banan utgår från Tjärna Bastu. Den är uppbyggd av 2 loopar kan man säga. Har inte mätt upp banan än men jag gissar att den är ungefär lika lång som Tjärnavarvet. Första loopen går på Tallmosidan och andra loopen går på sandtagssidan av riksvägen. En relativt stor del av banan känns säkert igen från Tjärnavarvet, fast nu i motsatt riktning. Vissa sektioner är identiska med Tjärnavarvet. Har också lagt in lite nya stigar här och där. Banan innehåller inga större tekniska svårigheter men det finns ett par utmaningar att ta sig an längs banan. Inga svåra stenar och rötter finns med men en och annan brant knix uppför bjuds det på. En viktig sak i banans slut vill jag dock påpeka av säkerhetsskäl. För att undvika att möte längs banan har jag dragit ner målrakan ner mot Jägarvägen. Sista markeringen sitter på en stolpe och är markerad med 3 st reflexer. Ta det lugnt där när ni ska svänga vänster och åka tillbaka till bastun så att ni inte blåser rakt ut i vägen. Det kommer bilar där då och då.

Ett tips: Om ni inte sett reflexer på ca 100-150 meter så har ni troligtvis åkt fel, har försökt sätta reflexer hyfsat tätt för att minska risken för felkörningar. Åk då tillbaka till den senaste reflexen ni såg och lys i lite olika riktningar så ska ni nog hitta rätt (om ingen humoristisk person pillat ner reflexerna d.v.s.). En lurig kurva som är svår att se är i slutet när man närmar sig banvallen på en stig, där ska man svänga upp vänster över den lilla gräsängen och sedan ser man reflexerna igen. När man kör eran bana med gula MTB-spray-märken åker man också upp där över gräsängen. Det ger sig nog när ni kör banan...

Skribent: Stig Eriksson

Postadress:
Borlänge CK - Cykel
Ekorrstigen 3
78450 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info