Hoppa till sidans innehåll

Start av Barn- och Ungdomsträningar 19 april

12 APR 2021 20:58
NU är det ÄNTLIGEN dags igen! Vår populära Barn- och Ungdomsträning startar igen måndagen den 19 april kl 17:30!
  • Uppdaterad: 12 APR 2021 20:58

OBS: Vi ber er alla att läsa HELA denna nyhet då den innehåller viktig information!

Varje måndag under perioden 19 april till 27 september siktar vi på att kunna erbjuda cykelträning för barn- och ungdomar mellan 5 och 18 år. Några av de mer erfarna/äldre cyklisternas träningsgrupper kommer även att träna på torsdagar. Mer info om det kommer att delges i respektive träningsgrupp.

Samlingsplats för måndagsträningarna är Borlänge Cykelklubbs klubblokal på Ekorrstigen 1 i Övre Tjärna och träningstiden är mellan 17:30 och 19:00. Samling sker 5-10 minuter före träningsstart och det för att ledare ska hinna pricka av alla närvarande och hinna informera om dagens träning. OBSERVERA att samlingsplatserna är justerade för många av grupperna utifrån rådande situation med Covid-19. I bifogat dokument längst ned finner ni en enkel karta som beskriver samlingsplatserna.

Barn och ungdomar som vill komma som nya och prova på att hänga med något av våra härliga gäng är välkomna att testa kostnadsfritt i upp till tre tillfällen. Efter det vill vi att cyklisterna blir medlemmar i vår förening. Kontakta då ledaren i gruppen eller medlemsansvarige Anders Berglund. När det gäller närvaron vid "premiärtillfället" så vill vi också  att barnen (gärna med en förälder) kommer till träningen redan 17:15 för att vi ska hinna hälsa välkommen och också placera barnet/ungdomen i "rätt" träningsgrupp.

Indelningen av barnen och ungdomarna i olika träningsgrupper bygger i huvudsak på deras förmågor och delvis på deras ålder. Allt för att vi ska kunna erbjuda så roliga träningar som möjligt för alla.

Några "bra-att-veta" regler:

  • Vi rekommenderar träningarna för barn från att de börjat använda en cykel med 20" hjul
  • Barnen ska vara utrustade med: hjälm, vattenflaska, fungerande cykel, telefonnummer till förälder på flaska eller hjälm och gärna handskar som skyddar bra vid eventuella omkullkörningar.

Särskild information utifrån situationen med Covid-19:

Utifrån rådande situation med C-19 kan vi, med kort varsel, komma att behöva justera upplägget för träningarna. Vi följer kontinuerligt utvecklingen av regler och restriktioner från Regering, FHM, RF och Svenska cykelförbundet. Därav ber vi er att hålla koll på vår hemsida och vår sida på Facebook där vi löpande kommer att informera om eventuella ändringar.

Förhållningsregler utifrån C-19:

  • Ingen närvaro på träningen om man känner sig krasslig i någon som helst form!!
  • Om man får skjuts till träningarna så vill vi att enbart en förälder per barn hjälper barnen in till respektive uppsamlingplats
  • Det är viktigt att vi håller oss enbart på våra respektive uppsamlingsplatser innan vi rullar ut med respektive grupp
  • Vi kommer att ha tydliga uppsamlingsplatser för respektive träningsgrupp där de yngsta kommer att samlas inne på "gården" och de lite äldre, utspridda, på gräsyta i närheten av klubblokalen (se separat dokument)
  • Observera att ovanstående kommer att innebära att några gruppers ungdomar kommer att förflytta sig längs med Ekorrstigen varför vi ber alla som anländer med bil till träningarna att köra sakta och varsamt!! Vi kommer att styra parkeringen till gräsytan mellan klubblokal och RV70.

Klicka här för karta med samlingsplatser och information.

Välkomna till ännu en FANTASTISK sommar med massor av skratt, kamratskap, vurpor och utveckling!

//Ledarna

Skribent: Roger Karlsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Borlänge CK - Cykel
Ekorrstigen 3
78450 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info