SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Cykelklubb
Fotboll

Börja tävla

Klubbtävlingar på mountainbike och landsväg har inget licenskrav för deltagande (MTB-cup, Tjärnavarv, KM etc).

Distrikts- och Nationella tävlingar kräver dock licens i tävlingsklasser från 9 år och uppåt (läs mer hos Svenska Cykelförbundet)

Att påbörja sin tävlingskarriär inom cykelsporten kräver viss förberedelse så som anskaffning av licens etc. För att underlätta har vi samlat lite info och länkar nedan som är nödvändiga att känna till.

Om du känner dig osäker eller har frågor tveka inte att höra av till ledare för er träningsgrupp alt. medlem@bck.nu så hjälper vi dig så gott vi kan.

 

Gör såhär:

  1. Bli medlem i en cykelklubb, vi rekommenderar Borlänge CK
  2. Skaffa ett UCI-ID via Svenska Cykelförbundet (görs en gång per cyklist)
  3. Skaffa en licens via Svenska Cykelförbundet (görs årligen per cyklist)
  4. Anmäl dig till de tävlingar du vill delta i.
  5. Tävla och ha skoj!!

 

Den bästa tävlingen (enligt oss) att prova på nationellt tävlande "på riktigt" är såklart vår egen Borlänge Tour. Prata gärna med ledaren i din träningsgrupp så får du hjälp med att komma igång med tävlandet. Ofta är vi flera från klubben som åker på tävlingar och vi hjälps så klart åt och tar hand om dig som just ska till att börja tävla. 

 

Det finns deltagare från vår klubb på i stort sett alla dicipliner för tävling på två hjul med egen motor.