SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Cykelklubb
Fotboll

Alla som har en licens och tävlar för klubben är försäkrade via SCF/RF se länk https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/forsakringar.

 

Vid alla arrangemang som klubben har är klubbens ledare, flaggvakter mm försäkrade via RF´s försäkring, men det gäller då t ex

  • Skadeståndskrav upp till 10 miljoner
  • Rättskydd
  • Patientförsäkring 

Ställer man upp som funktionär, på uppdrag av föreningen, är man försäkrad via RF´s grundförsäkring och där ingår en olycksfallsförsäkring.  

 

Vid träningar har föreningen inget ansvar för den enskilde individen. Det betyder att cyklar man utan licens så bör man se till att försäkra sig på annat sätt. Däremot är ledarna som utför träningen i BCK´s regi försäkrade.  

 

Det som är viktigt att poängtera är att det kanske inte räcker med en olycksfallsförsäkring, den gäller bara för yttre skador/olyckor.
Skulle det hända att något händer i kroppen under själva olyckan (tex hjärtinfarkt, hjärnblödning osv) så gäller inte olycksfallsförsäkringen. Det räknas som sjukdom. 

 

Borlänge Cykelklubb rekomenderar: 

  • Komplettera med en privat sjuk och olycksfallsförsärking.
  • Komplettera med en  Motionsloppsförsäkring via Folksam eller Svenska Cykelförbundets Motionsförsäkring via Gjensidige..